Általános kurzusleírások
Online kurzusok
Általános kurzusleírás
Technikai feltételek
A jelentkezés folyamata
Részletekért kattints a kártyára!

Általános kurzusleírás

A kurzusok 30x45 perc online, interaktív tanórát tartalmaznak és (a 30 óra felett) egy 90 perc alatt megoldandó zárófeladatlapot, amely segítségével a résztvevő visszajelzést kap a teljesítményéről. A feladatok a 30 óra anyagára épülnek.

A hallgatók egy zárt, ingyenes Google Classroom csoporthoz csatlakoznak. Az online foglalkozások az ingyenes Google Meet vagy Zoom kommunikációs alkalmazáson keresztül zajlanak. (A rendszerek használatához a jelentkezés után segédanyagot küldünk.) A csoport a kurzus zárását követően két hét múlva szűnik meg. Ez alatt az idő alatt a kurzus anyagai még szabadon elérhetők, letölthetők.

Tíz héten keresztül, heti háromórás egységekben történik a tananyag feldolgozása. A három tanóra két részre bontott és 15 perc szünetet tartalmaz a két rész között.

Minden heti foglalkozás után önállóan feldolgozandó feladatot kapnak a résztvevők, amely az adott tananyagegység tartalmára épül. Ez lehet online teszt vagy visszaküldendő feladat. A javított és értékelt eredményeket a hallgatók a Google Classroom felületen keresztül kapják meg.

A kurzus során felmerült szakmai kérdések megválaszolására az online órák elején, illetve a kurzus során használt kommunikációs csatornákon lesz lehetőség.

A szükséges elméleti anyag magyarázatai a foglalkozásokon elhangzanak és írásos segédanyagként megkapják a résztvevők. A foglalkozások anyagai a Google Classroom drive tárolófelületén keresztül lesznek elérhetőek.

A 30 óra zárása után egy „vizsga” feladat megoldására lesz lehetőség. A visszaküldött megoldás javított, értékelt változatát minden résztvevő megkapja (csak a sajátját).

A kurzus elvégzéséről minden résztvevő oklevelet kap, amely tartalmazza a visszaküldött teszt alapján az eredményességre vonatkozó mutatószámot is.

A kurzus alatt használható kommunikációs csatornákról és azok használati módjáról írásos leírást kap minden résztvevő.

A kurzus kezdése előtt a jelentkezők egy online technikai főpróbán vehetnek részt, ahol a rendszert teszteljük, és a függőben maradt kérdésekre válaszolunk. A sikeres rendszerteszt után kerülhet sor a kurzusdíj befizetésére. A rendszerteszt időpontjáról és módjáról a jelentkezőket e-mailben értesítjük.

Kérdéseket az adott kurzus e-mail címére lehet írni.

Technikai feltételek

Az online foglalkozásokon való részvételhez szükséges:

- Otthoni laptop vagy asztali számítógép vagy tablet. A mobiltelefon nem megfelelő a kurzushoz. (Az informatika kurzusok esetén a tablet sem megfelelő a kurzuson való eredményes részvételhez.)

- Internetkapcsolat (minél gyorsabb, annál jobb). Ha a netes kapcsolaton keresztül lehet online videókat nézni, akkor a sebesség megfelelő.

- Az órai anyagok eléréséhez és az online kapcsolathoz szükség van egy @gmail.com végződésű e-mail címre. Ha nincs ilyen, akkor ingyenesen létre kell hozni. Javasoltan a létrehozáskor a teljes, hivatalos nevet érdemes megadni. (A gmail-es címre azért van szükség, mert a kommunikációhoz a Google ingyenes Classroom szolgáltatását használjuk.)

- Az asztali számítógéphez vagy laptophoz csatlakoztatott (vagy beépített) hangszóró.

- A hangátvitelhez mikrofon.

- Webkamera (Az informatika és matematika kurzusok esetén nem szükséges.)

- Az informatika és matematika kurzusok esetén ingyenes szoftver telepítése szükséges. (Programozói fejlesztőkörnyezet, illetve geometriai szerkesztésekhez készült szoftver.)

A jelentkezés folyamata

- A stemgroup.hu weblapon elérhető kurzusok közül kiválasztva a megfelelőt a jelentkezés linkre kattintva kezdhető meg a jelentkezés folyamata.

- A megjelenő linken szereplő adatokat kitöltve, majd elküldve történik meg a jelentkezés. Itt a résztvevő adatain kívül a számlázással és fizetéssel kapcsolatos adatok megadása is szükséges, de fizetni még nem kell. (Az e-mail-cím megadása fontos, mivel a további kommunikáció ezen keresztül zajlik.)

- A kurzus elindulásához szükséges létszám létrejötte után egy e-mailben tudatjuk a kurzus indulása előtti technikai próba időpontját, valamint a hozzá szükséges információkat: a Google Classroom belépési kódot, Google Meet vagy Zoom csatlakozási linket, használati útmutatókat.

- A technikai főpróbán kerül egyeztetésre a kurzus pontos napja is.

- Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el a minimálisan megadott 4 főt, akkor e-mailben értesítjük a jelentkezőket erről és a kurzus (sajnos) nem indul el.

- A technikai főpróba sikeres lebonyolítása után küldjük ki a díjbekérőt a jelentkezésnél megadott e-mail-címre.

- A tanfolyam költségét ezután kell befizetni a megadott számlaszámra, egy összegben, átutalással, a kurzus kezdési időpontjáig.

- A tanfolyami díj beérkezése után küldjük az elektronikus számlát.

- Az egyeztetett időpontban ezután indul a képzés.