A névről – STEM Group
A STEM az angol Science, Technology, Engineering, Mathematics (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok, matematika) szavak kezdőbetűiből képzett betűszó, és 2001 óta az oktatáspolitika jellemzésére használják a versenyképesség javításának érdekében.
A STEM-képességek képezhetik a jövő szakmáinak alapját. Fontos képesség a jövő munkaköreinek szempontjából a strukturált gondolkodás, a kreatív problémamegoldás, a technológiai tudás és a kommunikációs képességek.
A Group (csoport) elnevezés középiskolai tanárok egy csoportját jelöli, akik sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a tehetséggondozás, oktatás, egyetemi felkészítés területén. Az általuk kitalált, kipróbált módszertan, gyakorlat jelenik meg a hirdetett kurzusok szakmai tartalmában, tematikájában.

Céljaink
Magas szintű szakmai képzés interaktív, online oktatási keretek között, hiszen az otthoni környezetben kényelmesen tanulhatsz. Mi segítünk, hogy zökkenőmentes legyen a felkészülésed és hozzájuss a szükséges tudáshoz.
Felkészítés az egyetemi továbbtanulásra, hiszen a céljaid összefüggenek a választott kurzus témájával. Mi segítünk, hogy könnyebben tudd kezdeni az egyetemet.
Felkészítés az emelt szintű érettségire, hiszen erre szükséged lesz a sikerességhez. Mi segítünk, hogy mit kell tudnod a sikerhez.
Gyakorlatorientált képzések, hiszen az elméletet el tudod olvasni. Mi segítünk, hogy meg is értsd.
Egy vagy több tudományterület összefüggéseinek megismerése, hiszen a komplexitás a jelen és a jövő kihívásai. Mi segítünk, hogy kreatívan tudd kezelni a tanultakat.

Kinek ajánljuk a kurzusainkat?
Valamennyi indított képzésünk 30 órás (30x45 perc), és a matematika, fizika, kémia, biológia, informatika területekre sorolható be. A kurzusok nem korrepetálást jelentenek az adott területen, hanem az alap tanórai anyagot meghaladó tudást adnak.
Tehát, ha szeretnél valamelyik területen a középiskola elvégzése után továbbtanulni, vagy csak érdekel a téma, akkor jelentkezz! Elsősorban a középiskola 10-13. évfolyamára járó diákok jelentkezését várjuk.
A kurzusok 4-8 fő részvételével zajlanak, interaktívak és zárásként egy próbavizsgán is kipróbálhatod a tudásod.
Minden résztvevő oklevelet kap a kurzus elvégzéséről.